Injektionsbehandling

Pratar vi Botox eller Restylane i Göteborg är Dr Oest i en klass för sig. Jag är en återkommande kund som behandlat mig med botox och fillers hos Dr Martin Öst i flera år nu. Jag har inget emot att åldras och gillar min ålder, men inte mina rynkor. Efter att ha provat en rad olika behandlare med varierande resultat kände jag till slut att jag ville vända min till en specialist som kan sin sak. Han förstår mina önskemål och vi har samma estetiska syn. Här blir jag 100 % nöjd varje gång. 

S. Hultén – nöjd kund

INJEKTIONSBEHANDLING I GÖTEBORG

BEHANDLING FÖR RYNKOR OCH FINA LINJER

Att åldras och få rynkor är en del av livet. Men hos vissa människor kan de komma tidigare i åldern eller bli för många på en gång. Detta kan bero på ärftlighet, kost, solens UV-strålar, rökning, mediciner eller stress. Det som händer är att hudens produktion av hyaluronsyra – det naturliga ämnet som gör den elastisk – minskar. Och när den minskar, förlorar också huden sin spänst.

Hos oss på Dr Oest i Göteborg använder vi en rad olika säkra och beprövade tekniker inom injektionsbehandling för att behandla rynkor och fina linjer, samt fett under hakan. 

Juvéderm & Restylane

Om du önskar föra tillbaka hyaluronsyra till huden, rekommenderar vi Juvéderm eller Restylane, som båda är fillers. För att få ett mer definierat ansikte med förstärkta käk- och kindben rekommenderar vi det senaste tillskottet i júvedermserien, Juvéderm®VOLUX. 

Botox, Vistabel och Belkyra

På kliniken använder vi också Botox, Vistabel och Belkyra i vissa av våra injektions- och föryngringsbehandlingar. Botox och Vistabel verkar båda genom att begränsa nervimpulser i det område som de injiceras. Det är alltså endast rynkor med överaktivitet i muskulaturen under huden som dessa två behandlar. Botox kan även användas för svettbehandling i armhåla samt på händer och fötter.

Belkyra, däremot, är lite annorlunda. Den används enbart för att behandla fett under hakan (dubbelhakan) och är en icke-invasiv metod som ger ett långvarigt resultat efter 2–4 behandlingstillfällen.

Mer om alla dessa behandlingar kan du läsa till höger, i FAQ. Här får du all den information du behöver för att kunna göra ditt val av injektionsbehandling. Om du fortfarande är osäker är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Vi tar oss tid för dig, svarar på alla dina frågor och tar väl hand om dig när du är här.

Varmt välkommen till Dr Oest i Göteborg för en injektionsbehandling med Botox och fillers som ger dig ett naturligt resultat. 

FAQ

Botox

Botox har sedan länge använts för att reducera och ta bort rynkor. Men den har också andra användningsområden. Bland annat använder man preparatet för att behandla kronisk migrän, tandgnissling, överdriven svettning (hyperhidros), skelning, muskelspasmer och urinläckage. På Dr Oest använder vi Botox för att injektionsbehandling av både rynkor och medicinska åkommor eftersom vår specialistläkare är sedan 17 år tillbaka behörig att utföra behandlingen för båda syften. 

Injektionsbehandling med Botox verkar genom att begränsa nervimpulser i det område som det injiceras. Då är det endast rynkor med överaktivitet i muskulaturen under huden som behandlas. Däremot kan Botox inte behandla de rynkor och fina linjer som orsakats av slapphet i huden. Den kan bara minska vissa typer av rynkor, inte alla. Till exempel är den effektiv mot:

  • horisontella pannrynkor
  • ”bekymmersrynkan” (rynkan/rynkorna mellan ögonen)
  • kråksparkar eller skrattrynkor (i ögonens utkanter)
  • rökrynkor eller läpprynkor
  • mungipor som är neddragna
  • näsrynkor eller kaninlinjer
  • halsrynkor

Man kan även använda Botox för att göra ögonbrynslyft, läpplyft, samt strama till halsmuskler, marionettrynkor och grop i halsen. 

Resultatet av en injektionsbehandling med Botox blir först synligt efter ca 1 vecka och håller i ca 4 månader. För att bibehålla effekten och hålla rynkorna borta behöver man därför komma tillbaka för ytterligare behandlingar. 

Riskerna med Botox är små. Det enda som kan uppstå är en viss svullnad och små blåmärken på injektionsplatsen. Dessa försvinner dock inom något dygn.  

Det råder en stor missuppfattning om att Botox gör att man fullkomligt förlamar muskulaturen i ansiktet. Så är det inte. Vår specialistläkare Martin Öst är en mycket erfaren och noggrann läkare som använder Botox endast för att räta ut linjerna och begränsa de omedvetna spänningarna i ansiktet, utan att förhindra några naturliga ansiktsuttryck. Därför behöver du aldrig oroa dig för att råka ut för någon form av förlamning eller ”botoxansikte” när du kommer till oss. 

Vistabel

Vistabel är ett systerpreparat till Botox. Båda tillverkas av Allergan och innehåller samma ämne – botulinumtoxin A. Det enda som skiljer dem åt är namnet och inom vilket område de används. Vistabel används numera bara av skönhetskliniker för kosmetiska problem som rynkor och fina linjer, medan Botox används inom vården för medicinska problem som till exempel migrän, svettningar och tandgnissel. 

På Dr Oest erbjuder vi injektionsbehandling med både Vistabel och Botox eftersom vår specialistläkare är sedan 17 år tillbaka behörig att behandla både rynkor och medicinska problem. 

Vistabel, likt Botox, används för att behandla horisontella pannrynkor, ”argrynkan” mellan ögonen och kråksparkar (eller skrattrynkor som det också heter) i ögonens utkanter. Vistabel slätar ut rynkorna och man får ett märkbart resultat inom någon månad som sedan varar i ca 4 månader. För att bibehålla effekten och förhindra att nya rynkor uppstår, rekommenderar vi därför att man gör ytterligare behandlingar. 

Juvéderm® och Juvéderm®VOLUX

Juvéderm®

Juvéderm är en så kallad "filler" som innehåller det naturliga och kroppsegna ämnet hyaluronsyra, och injiceras under huden för att fylla ut rynkor och linjer. Den förstärker även konturer, ger extra volym i ansiktet och bevarar hudens fukt så att den ser frisk och pigg ut.

Juvéderm är världsledande inom fillersbehandlingar och innehåller alltid bedövning. Den är till för både kvinnor och män, men behöver anpassas efter varje persons hudtyp. Därför är det alltid viktigt med en konsultation först, så att man får ett så bra resultat som möjligt. 

Önskar du få fylligare läppar rekommenderar vi Juvéderm® ULTRA SMILE fillers. Läpparna blir slätare och fylligare och resultatet varar länge, uppemot 12 månader.

Önskar du få ett mjukt ansiktslyft och återfå formen på dina kinder och haka, rekommenderar vi Juvéderm® VOLUMA® fillers. Huden blir spänstigare och resultatet håller uppemot 18 månader.

Juvéderm® ULTRA 2: slätar ut fina, ytliga linjer runt läppar och ögon.

Juvéderm® ULTRA 3: slätar ut rynkor mellan näsa och mun och runt läpparna.

Juvéderm® ULTRA: fyller ut läpparna.

Juvéderm® ULTRA 4: slätar ut djupare veck och förfinar konturerna i ansiktet.

Juvéderm® VOLUMA®: återställer volymen i ansiktet som på grund av åldrande eller viktminskning gått förlorat, och ger ett fastare, slätare och ungdomligare utseende.

Juvéderm® ULTRA SMILE: är framtaget för läpparna och området runt munnen. Denna filler ger mjuka och fylliga läppar, slätar ut fina linjer och förbättrar området runt munnen – utan att det ser onaturligt ut.

Juvéderm® HYDRATE: ger ansiktet, halsen, dekolletaget och händerna fukt på djupet.

För mer information kan du besöka Juvéderms hemsida.

Juvéderm®VOLUX

Juvéderm®VOLUX är det senaste och mest omtalade tillskottet i juvédermserien. Produkten är speciellt framtagen för att kunna skapa en mer definierad käk- och kindlinje som varar i 12 till 24 månader. VOLUX har snabbt blivit en mycket populär injektionsbehandling bland både kvinnor och män, eftersom det nu finns ett revolutionerande alternativ till käk- och kindkirurgi som ger enastående resultat för de som önskar förstärka dessa områden.   

Nu har Juvéderm®VOLUX även kommit till oss på Dr Oest i Göteborg och vi är mycket glada att kunna erbjuda dig den här behandlingen. Likt Juvéderms andra fillers innehåller även VOLUX det kroppsegna och naturliga ämnet hyaluronsyra, vilket gör den till en säker injektionsbehandling. 

Om du vill veta mer om Juvéderm®VOLUX och hur den kan forma och definiera ditt ansikte är du varmt välkommen att kontakta oss! 

Restylane®

Restylane är en serie fillers grundad på NASHA-teknologin, vars hyaluronsyra är baserad på det kroppsegna ämnet hyaluronsyra och injiceras i hudens översta lager. Den hjälper till att släta ut oönskade rynkor och linjer, samt föryngrar och återger huden sin förlorade volym.

Oavsett om det handlar om att släta ut kråksparkar, rökrynkor eller att reducera andra djupa veck i ansiktet är Restylane ett bra val. Resultatet syns omedelbart och behandlingen är icke-kirurgisk, vilket betyder att man kan återgå till sitt dagliga liv efteråt.

För att veta mer kan du läsa på Restylanes hemsida.

Restylane Skinboosters

Restylane® skinboosters är en serie produkter för hudföryngring som förbättrar hudens elasticitet, struktur och lyster. När vi åldras förändras hudens egenskaper. Kollagen och elastiska fibrer bryts ner och kroppens egen hyaluronsyra förändras. Huden blir då strävare, torrare och mindre spänstig. Livsstilsfaktorer som sol-, rök- och alkoholvanor, samt den biologiska klockan spelar en viktig roll i den här processen. 

Restylane skinboosters föryngrar huden genom att försiktigt och naturligt släta ut den inifrån. Genom att tillföra hyaluronsyra återställs fukten i huden och förbättrar dess struktur och elasticitet.

Behandlingen med Restylane skinboosters sker i tre enkla steg för att gradvis bygga upp hudens kvalitet. Detta gör man genom injektioner av flera mikrodepåer av långlivad hyaluronsyra. Resultatet syns oftast omedelbart efter första behandlingen, men för bästa möjliga resultat som också varar längre, rekommenderas tre startsessioner med två till fyra veckors mellanrum. Därefter bör regelbundna underhållsbehandlingar om två till tre gånger per år planeras in för att behålla effekten.

Restylane skinboosters är helt naturligt och innebär inga kirurgiska ingrepp.

Restylane Lip Volume & Lip Refresh

Ett tillskott till serien är de särskilt anpassade produkterna för läppar som ger ett diskret, men ändå märkbart resultat. Oavsett om man vill ge sina läppar en föryngring eller skapa volym, ger Restylane lip volume och lip refresh ett naturligt utseende. 

Belkyra

Belkyra är det första godkända läkemedlet för behandling av fett under hakan, eller dubbelhaka som det också heter. De faktorer som orsakar fett att bildas under hakan är bland annat ålder, genetiska faktorer och viktförändringar.

Belkyra har många fördelar eftersom den är:

  • icke-invasiv och ger ett långvarigt resultat
  • individuellt anpassad (dosanpassad) efter varje patient
  • snabb att utföra. Det tar ca 15–20 minuter per injektionsbehandling och inget kirurgiskt ingrepp krävs. Den ger en synlig förbättring av hakan efter 2–4 behandlingstillfällen.

”BOTOX ÄR UNGDOMENS
KÄLLA. FRÅGA VEM SOM
HELST SOM BÖRJAT FÅ
RYNKOR.” 

J. BORG

Injektionsbehandling med botox hos Dr.Oest i Göteborg