Tatueringsborttagning

När jag blev tillsammans med min nuvarande flickvän gick hon raka vägen till Dr Oest för att boka in mig på en tatueringsborttagning. Namnet jag hade på armen skulle bort. Det kunde jag lätt hålla med om eftersom det tillhörde min förra partner. På bara några behandlingar försvann tatueringen helt. Tack för hjälpen, Dr Oest!

K. Berg – nöjd kund

TATUERINGSBORTTAGNING

LASERBEHANDLING FÖR OÖNSKADE TATUERINGAR

Tatueringar har ökat markant de senaste 10-15 åren och är idag populärare än någonsin. De betraktas som små konstverk som berättar något om ens personlighet, intresse eller liv. Men ibland händer det att man ångrar sin tatuering och önskar få bort den. 

Lyckligtvis finns det idag en laserbehandling som gör detta möjligt, och vi är glada att kunna erbjuda dig just en sådan på Dr Oest i Göteborg. Men innan vi kan ta bort din tatuering, behöver du först boka en konsultation hos vår läkare för bedömning, rådgivning och behandlingsplan. Att ta bort tatueringar är nämligen en behandling som endast läkare får göra eftersom det finns strikta regler och bestämmelser kring detta från hälsomyndigheter.

En annan viktig sak att veta innan du kommer till oss är att tatueringar som har metallfärger tyvärr inte svarar lika bra på lasern och kan därför fortfarande vara lite synliga efter behandlingen. 

Om du har några frågor eller vill veta mer, tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig, oavsett storlek på din tatuering, och tar det i den takt som passar dig. 

Varmt välkommen till Dr Oest för tatueringsborttagning med laserbehandling!

FAQ

Vilken laser används vid tatueringsborttagning?

Den maskin vi använder på Dr Oest för att ta bort tatueringar är Q-switched Nd:YAG-laser. Den sänder ut laserljus i så korta pulser att tatueringspigmentet slås sönder och transporteras bort av kroppen själv. Man får räkna med flera behandlingar med 6-8 veckors mellanrum om man endast använder Q-switched-laser. Tiden går dock att reducera avsevärt om man kombinerar behandlingen med R20-metoden. Då behandlar man tatueringen 2–4 gånger under samma dag, med ett uppehåll på 20 minuter mellan varje behandling.  

Spelar det någon roll vilken laser man använder?

Ja. Det finns två viktiga saker att ta hänsyn till när det gäller kvaliteten på en Q-switched Nd:YAG-laser:

  1. energin. Lasern måste vara tillräckligt stark och ge ifrån sig en snabb laserenergi
  2. den ska ge samma styrka över hela behandlingsområdet
Vad är R20-metoden?

Om man vill att tatueringen ska försvinna snabbare kan man använda sig av R20-metoden. Den går ut på att man behandlar tatueringen 2–4 gånger under samma dag, med ett uppehåll på 20 minuter mellan varje session. 

”BEAUTY HAS SO MANY
FORMS, AND I THINK THE
MOST BEAUTIFUL THING IS
CONFIDENCE AND LOVING
YOURSELF.” 

KIESZA

Tatueringsborttagning hos Dr.Oest - Laserbehandling i Göteborg