Tandblekning

Jag jobbar i ett serviceyrke där jag träffar folk och pratar dagarna i ända. Att möta kunder med ett leende är egentligen en självklarhet, men för mig var det jättesvårt då mina mina tänder alltid varit så kraftigt missfärgade. För ett år sedan bestämde jag mig för att byta jobb och inför det ville jag även bli fräsch i munnen. Innan min intervju gjorde jag en tandblekning hos Dr Oest med Brilliant Smile. Det slutade med att jag både fick jobbet och en boost i självförtroendet. Nu ler jag nog alldeles för mycket, tror jag. 

L. Lindström – nöjd kund

TANDBLEKNING I GÖTEBORG

BEHANDLING FÖR VITARE TÄNDER

Att ha vitare tänder är något många av oss önskar, men som inte alltid är lätt att få till på egen hand på ett säkert och effektivt sätt. Det finns nämligen flera faktorer som kan ligga bakom missfärgade tänder. Exempel på sådana är kost, ålder, genetik eller medicinering.

Lyckligtvis finns det idag ett säkert och beprövat medel för tandblekning som både tar bort svåra missfärgningar och skyddar tändernas emalj. Detta tandblekningsmedel, Brilliant Smile, har snabbt blivit en stor favorit på marknaden och är också det vi använder hos oss på Dr Oest i Göteborg. Det är en väldokumenterad tandblekning som ger märkbara resultat och har mycket få biverkningar. Huvudingrediensen i Brilliant Smile är väteperoxid som tränger in i tänderna och oxiderar de ämnen som gett upphov till missfärgningarna. Brilliant Smile är ett av de skonsammaste tandblekningsmetoderna som finns och är EU-godkänt godkänt, medicintekniskt CE-märkt samt är ett PH-neutralt preparat. Läs gärna mer om väteperoxid för tandblekning i FAQ sektionen. 

BOKA TANDBLEKNING I GÖTEBORG

För att se vad just du har för förutsättningar och vilket resultat du kan förvänta dig av din tandblekning, är du välkommen att boka tid hos oss i Göteborg för en konsultation. Under konsultationen går vi igenom dina önskemål, ger dig mer information om Brilliant Smile och svarar på alla dina frågor. Då får du också ett kostnadsförslag för tandblekningen och en individuellt anpassad behandlingsplan. Vi lovar att ge dig ett personligt och proffsigt bemötande i alla led.

Vill du boka en tid för konsultation eller behandling hos oss är du välkommen att ringa 031-81 15 16 eller maila in på info@droest.se eller info@laserspecialisten.se. Vi svarar oftast på mail inom 24 timmar och tar emot alla ärenden i turordning. Varmt välkommen in till oss på Dr Oest i Göteborg för en tandblekning med Brilliant Smile! 

FAQ

Vad är det som bleker tänderna?

När man bleker tänderna tar man bort missfärgningar med hjälp av oxiderande substanser, som väteperodix och karbamidperoxid som frigör fria syreradikaler. Missfärgningarna bryts ned till koldioxid och vatten när de reagerar med dessa ämnen och resultatet blir då vitare tänder.

Vissa typer av tandblekning påverkar emaljen och andra inte. Varför?

För att förstå detta behöver man först veta lite om tandens uppbyggnad. Tandens emalj består av ca 96 % oorganiskt material. De resterande procenten – ca 4 % – består av vatten och organiska missfärgningar.

Tandblekningsmedel som använder sig av oxidationsmetoden skadar inte emaljen eftersom de fria syreradikalerna endast påverkar organiskt material och inte emaljen. Många preparat på marknaden idag, oftast sådana som finns i vanliga butiker, har basiska eller sura PH-värden, vilket gör att de istället fräter på tändernas emalj. Ibland förekommer det också tillsatser i tandblekningsgelen som löser upp eller fräter på emaljen ännu mer, vilket skadar den ytterligare. Exempel på en sådan tillsats är fosforsyra.

En av anledningarna till att en del producenter tillverkar preparat som innehåller basiska eller sura PH-värden är att det helt enkelt är lättare att tillverka dem. Man får också en "bra" blekningseffekt, men då på bekostnad av emaljen. En annan orsak är risken för patentintrång vid försäljning av PH-neutrala preparat i vissa världsdelar.

Därför är det viktigt att alltid undersöka vilket PH-värde ett tandblekningsmedel har. Detta gäller även hos tandläkaren. PH-värdet skall vara 7 för att preparatet inte ska vara skadligt för emaljen.

Om en tandblekning görs på rätt sätt med professionell övervakning är risken för skador minimal. Vi hjälper dig med professionell tandblekning i Göteborg!

Vad är väteperoxid?

Väteperoxid, tidigare även kallat vätesuperoxid och även salufört i Sverige under varumärket Oxygenol, är en kemisk förening med formeln H2O2. (källa; Wikipedia)

Väteperoxid används som blekmedel inom industrin eller för t.ex. tandblekning. Väteperoxid finns i olika styrkor för olika användningsområden en 3% lösning kan användas för sårtvätt till tandblekning används 6% upp till 35% lösning. Väteperoxid har en snabbare utsöndring av fria syreradikaler än t.ex. karbamidperoxid och används därför i dagblekning- och klinikblekningspreparat.

Vad är karbamidperoxid?

Karbamidperoxid (Urea peroxid eller Urea väteperoxid) är en förening av Urea (karbamid) och väteperoxid (CH6N2O3, eller CH4N2O, H2O2). Karbamidperoxid kan användas till sårtvätt, för att lösa upp öronvaxproppar och för att bleka tänder med. Vid tandblekning bryts en 18-procentig lösning av karbamidperoxid ned till 6 %, vilket framkallar fria syreradikaler. Det är dessa fria syreradikaler som bleker tänderna.

Omvandlingen från karbamidperoxid till väteperoxid tar ca 30-60 minuter. Karbamidperoxid är inte lämplig för blekning på varken kliniker eller hemma. Många producenter väljer att marknadsföra sådana preparat som hemblekning eftersom karbamidperoxid är en stabilare produkt som tål rumstemperatur. 

”KINDNESS. IT DOESN´T COST
A DAMN THING. SPARKLE THAT
SHIT EVERYWHERE” 

ANONYM

Tandblekning hos Dr.Oest i Göteborg